Om projektet
Mat och boende i historisk byggnad
I Stiftelsen Oscar I:s Minne, en historisk byggnad från 1875 på Björngårdsgatan i Stockholm, huserar numera Stockholm Stadshotell med sina 32 hotellrum och sviter, bar och två restauranger. Även bastu och kallbad står på menyn. Hotellet drivs av framgångsrika krögargänget i French Express som sedan tidigare även har Café Nizza, Babette och Tengu i sin portfolio. Här serveras mat från frukost till kväll i Bistron, middag i Matsalen på övre plan i det restaurerade kapellet och craftade cocktails i baren. Råvaror i säsong, både klassiker och nya twists med inspiration från såväl Sverige som medelhavet. Lyxiga rum med sängar från Dux, exklusiva ekologiska täcken, kuddar, sängkläder och handdukar samt tvättprodukter i badrummen med custom dofter i samarbete med Stora Skuggan doftstudio.
Perfecta Storkök och Mikael Nyström har varit vår leverantör av köksutrustning under drygt 10 års tid. Det senaste och tveklöst största projektet var att bygga tre kök i Stockholm Stadshotell och Perfecta var, som alltid, en lyhörd och tillmötesgående leverantör som inte lämnar något åt slumpen.
Dan Källström, Delägare i French Express
Utrustningen
Perfectas leverans
Till detta spännande projekt levererade vi tre stycken olika kök på olika våningsplan. På entréplan det stora serviceköket till restaurangen, i källaren ett preppkök med bageri och på övre plan ett studiokök. Spislinjer genomgående från Palux , ugnar från Rational samt två stycken svarta custom byggda kolgrillar. Vinkylar i matsal och studioköket, alla kylbänkar i kök och barer plus infälda brunnen vid tappstationen i övre matsalen från Haglund Industri. Diskmaskiner från Winterhalter, ismaskiner från Hoshizaki. och värmelampor från Stayhot. Här levererade vi även toppskivorna i carrara marmor till arrangén och studioköket. Till French Express har vi tidigare varit med och levererat Restaurang Babette, Café Nizza, Cave Nizza, Tengu, Galinas Pizza och Schmalz Deli.
Kökskonsult: Kökspennan