Stora kök kräver bra planering
I de större köken är genomtänka flöden A och O då väldigt mycket mat oftast ska lagas på en begränsad tid. Det är även viktigt att maskinerna har rätt kapacitet för det antal portioner som ska lagas dagligen och håller de krav som HACCP-lagstiftningen kräver gällande både temperaturer för varmhållning, nedkylning och förvaring.
Med vår långa erfarenhet hjälper vi gärna till och kan vara ett bollplank om man behöver bygga nytt, effektivisera eller om man ska utöka eller minska kapaciteten. En av de viktigaste delarna är att man utformar köket på ett genomtänkt sätt för att få så effektiva flöden som möjligt. Att vi under många år har varit utvald leverantör till några av de största skolkoncernerna ser vi som ett bevis på att vi tillför något extra.
Ergonomi och arbetsmiljö
När man ska hantera stora mängder råvaror och tillagade livsmedel är det viktigt att köket är utrustat med rätt maskiner och utrustning för att minimera risken för belastningsskador. Det finns idag väldigt bra hjälpmedel för att skapa en god arbetsmiljö. Detta gäller inte minst diskhanteringen där det gäller att noga planera flödena baserat på verksamhetens omfattning.
Modern teknik
Rätt förutsättningar ger möjlighet till att leverera hög och jämn kvalitet.
Idag finns det många funktioner som kan underlätta vardagen i storköken. Att ha processer och recept direkt i panelen på kokgrytan, ugnen eller kombibordet gör det enkelt för personalen och minimerar risken för misstag.
Här är det viktigt att jobba med rätt leverantörer för att säkerställa effektiv produktion och hög driftsäkerhet, samt snabbtillgänglig eftermarknad och service med vanliga reservdelar i lager för att snabbt kunna laga maskiner och undvika onödiga driftstopp