Om projektet
A villa that stands out!
Vid brofästet på Lidingö ligger Villa Foresta, uppförd som privatbostad och restaurangverksamhet 1910 av Wilhelmina Skogh med inspiration från de riddarborgar hon sett på sina resor till Rhendalen i Tyskland. Byggnaden blev hotell under 50talet och har sedan dess byggts ut i omgångar. Hotellet som nu drivs av Stockholm Meeting Selection har precis fått en uppdaterad förstklassig inbjudande interiör med mycket hög mysfaktor.
I Villa Foresta hittar vi restaurang WS som fokuserar på mathantverk med svenska råvaror i säsong från svenska producenter, Lilla Verandan där frukost eller middag serveras, Glasbaren med tillhörande terrass utomhus eller Biblioteksbaren i receptionen där ni kan dricka både kaffe eller cocktails framför brasan. Här finns även gott om plats för Möten, Event och Konferenser, Fester, Bröllop eller Staycation. SPA och Wellness öppnar under våren 2025. Utsikten över Stockholms inlopp får man som bonus i många delar av Villan.
Det har varit väldigt tryggt att jobba med Perfecta, de är lyhörda, lösningsorienterade och snabba. Alla är trevliga och proffsiga i hela kedjan, från Per på projektledning till montörer på plats. Det självklara valet vid köksbygge. Tack!
Gustav Otterberg - Köksmästare och stjärnkock
Utrustningen
Perfectas leverans
Här fick vi det utsökta uppdraget att utrusta ett helt nytt kök till Restaurang WS, med spisö från Mareno, ugnar från Rational, värmelampor från Stayhot och värmeskåp från Gastroteknik bland annat. Flera olika diskrum har fått diskmaskiner från Wexiödisk i både WD7 och WD12S utförande,i barerna blev det några Winterhalter UC-M Energy. Samtliga kylmöbler i kök och barer från Haglund Industri, de flesta i rostfritt, men även en del custom kylbänkar i oborstad mässing både i Glasbaren och WS bar, samt flera stycken inklädda med snickeri nere i rummen kring Lilla Verandan. I det öppna köket på Lilla Verandan uppdaterades det också med nya delar i spislinjen från Mareno.
Kökskonsult: Storköksbyrån
Arkitekt: Tengboms