Om projektet
Gastronomisk utbildning i världsklass
Måltidens Hus i Grythyttan är ett unikt kunskapscentrum för gastronomi. Beläget i hjärtat av Bergslagen, är det en del av Örebro universitet och hem för Restaurang- och hotellhögskolan (RHS), som erbjuder några av Sveriges främsta utbildningar inom måltidskunskap och värdskap. Här kan man söka programmen "Kulinarisk kock och måltidskreatör" och "Sommelier och måltidskreatör". Dessutom finns fristående kurser och utbildning på avancerad och forskarnivå inom måltidskunskap. På Campus finns också ett måltidsbibliotek, kokboksmuseum och en köksträdgård. Byggnaden var ursprungligen Sveriges paviljong vid världsutställningen i Sevilla 1992 och flyttades till Grythyttan 1993.
Utrustningen
Perfectas leverans
Här blev vi utvalda att få leverera det helt nya metodköket för skolans utbildningar. Köket är utformat kring tre stora öar på sockel för fyra arbetsstationer på varje, med infällda induktionshällar från Fribergs, kylbänkar med glasdörrar från Haglund Industri och rostfri inredning från Novameta. Längst väggarna finns nya Rational XS på vägg samt några Rational på stativ som sparades från gamla köket, och i beredningen en ny golvugn och ett iVario stekbord. Värmeskåp från Gastroteknik och diskmaskin från Wexiödisk. Pizzaugn och blandningsmaskin återanvändas från gamla köket till bageriet, som fick flyttbara bageribänkar med ektoppar. Ett utmanande projekt både med att få ner all utrustning i källarplanet i snäva trappor till passning av avsättningar i socklar, men tack vare bra kommunikation med bygg lyckades vi lösa allt på utsatt tid så skolan kunde öppna och ta emot nya elever i augusti 2024.
Kökskonsult: Kökspennan
Byggare: Boman & Svahn
















